...Και συ, δάκρυ μου, που κυλάς μες στο νωπό μαντήλι, γινε σταλαματιά λαδιού στης πίστης το καντήλι,
γίνε δροσιά, γίνε βροχή, μη μαραθεί η ελπίδα, κι ας ξεραθείς στα μάτια μου σαν φτάσω στην πατρίδα..

Sunday, January 4, 2009

Ντροπή στο Ισραήλ αλλά και σε όλα τα Αραβικά κράτη

Αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα στην Γάζα πραγματικά με ξεπερνάει. Είναι πολύ έξυπνη η Μοσσάντ για να μην μπορεί να σταματήσει τους πυραύλους της Χαμάς. Άρα μπορεί και να είναι προβοκάτσια για να δικαιολογηθεί η επίθεση. Σε ποιον πραγματικά τρίζουν τα δόντια οι Εβραίοι? Και γιατί η ζωή κάθε Εβραίου αξίζει με την ζωή 100 Παλαιστινίων? Και που είναι τα Αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους αδελφούς Παλαιστίνιους? Τελικά οι Εβραίοι κάνουν ακριβώς ότι έκαναν σε αυτούς οι Ναζί. Σε τι διαφέρει το γκέτο της Γάζας απο τα γκέτο της Πολωνίας? Και σε τι διαφέρει η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων από εκείνη των Εβραίων απο τους Ναζί του Χίτλερ? Φασίστες!!! Δολοφόνοι!!!

Αυτό το βρήκα στο μπλογκ του φίλου e-citizen http://kostasxan.blogspot.com. Το παραθέτω γιατί νομίζω δείχνει αρκετά καλά την κατάσταση.

2 comments:

AATON said...

Και για να συμπληρώσω, βλέπω την ανυπαρξία και την τακτική αποχής του νέου προέδρου της Αμερικής, με την δικαιολογία "υπάρχει ένας πρόεδρος".
Δεν τον είδα να παίρνει θέση..
Κάτι μου λέει πως δεν θα είναι η αλλαγή που υποσχόταν προεκλογικά, αλα μια απο τα ίδια. Αιχμάλωτος των τραπεζιτών και του συστήματος..

Greek Nostos said...

Σε παλαιότερο πόστ είχα γράψει: "Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για αλλαγή. Μια αλλαγή από εκείνο το σύστημα που μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Μια αλλαγή που να είναι σεισμός, που να τραντάξει συθέμελα το τρόπο λειτουργίας της Γουάσινγτον. Ουτοπία... Δεν έχω αυταπάτες... Ελπίζω ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν, αλλά δεν πρόκειται το κατεστημένο να επιτρέψει έναν σεισμό, είναι μεγάλα τα συμφέροντα." Μην ξεχνάς φίλε μου ότι και στην Αμερική αλλά και στον Καναδά τα νήματα τα κηνούν οι Εβραίοι, από το Χολλυγουντ, μέχρι τον τύπο και την τηλεόραση, από το εμπόριο μέχρι τις τράπεζες. Η μοναδική αλλαή που περιμένουμε απο τον Ομπάμα είναι στα εσωτερικά θέματα, τουλάχιστον στο οικονομικό.

Αλλά για να είμαι δίκαια, πριν κατηγορήσω την εξωτερική πολιτική της Αμερικής, πρώτα θα κατηγορήσω όλους τους Άραβες που δείχνουν μια τρομερή απάθεια. Μην μου πεις ότι αν ήθελαν ολα αυτα τα αραβικά κράτη, δεν θα υπήρχε τώρα ένα αυτόνομο κράτος με το όνομα Παλαιστίνη. Αυτή η συνεχόμενη αναταραχη συμφαίρει όλους, δεν είδες ότι αρχισε πάλι να ανεβαίνει το πετρέλαιο? Απο ποιους αγοράζει τους πυραύλους η Χαμάς? Τον λαό λυπάμαι, αλλά όχι τόσο πολύ όσο θα έπρεπε, πενήντα χρόνια θα μπορούσαν να είχαν κάνει διαφορετικές επιλογές ηγεσίας.