...Και συ, δάκρυ μου, που κυλάς μες στο νωπό μαντήλι, γινε σταλαματιά λαδιού στης πίστης το καντήλι,
γίνε δροσιά, γίνε βροχή, μη μαραθεί η ελπίδα, κι ας ξεραθείς στα μάτια μου σαν φτάσω στην πατρίδα..

Friday, May 27, 2011

ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ (πως λέγανε Εδώ Πολυτεχνείο...)

Οι τελευταίες 48 ώρες με έχουν συγκλονίσει. Οι Έλληνες ξύπνησαν, άρχισαν να σηκώνονται από τον καναπέ, να αλλάζουν τα κανάλια στην τηλεόραση, να κατεβαίνουν στο Σύνταγμα χωρίς σημαίες, χωρίς κόμματα, χωρίς εργατοπατέρες... Οι σκηνές με έχουν καθηλώσει, νέοι, μεσήλικες, μητέρες με παιδιά, παππούδες, όλοι μαζί αντάμα... Με μοναδική έγνοια το μέλλον τους, την πατρίδα τους οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατεβαίνουν στις πλατείες, αγκαλιάζονται, τραγουδούν, βρίσκουν την ελπίδα τους, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ίσως λίγο εγωιστικά, αισθάνομαι δικαιωμένη. Αυτό έλεγα στις 23 Φεβρουαρίου, τότε που είχαν ξεσηκωθεί οι Αιγύπτιοι και έλεγα ότι η Πλατεία Συντάγματος έπρεπε να γίνει Πλατεία Αισιχτίρ. Διαβάστε εδώ εκείνες τις σκέψεις με τίτλο Ελληνικός Καναπές. Τώρα, πάλι μετά την Ισπανία και την φράση «Σσσσσς μην κάνετε θόρυβο η Ελλάδα κοιμάται» οι Έλληνες αποφάσισαν να ξυπνήσουν. Ακούστηκαν πολλά για την αιτιολογία της φράσης και τελικά δεν έχουν σημασία. Ας πούμε ότι ξαναβρήκαν την λέξη που είχε κλειστεί ερμητικά σε κάποιο μπαούλο, «φιλότιμο». Και ο Έλληνας λένε αν του θίξεις το φιλότιμο γίνεται θηρίο. Τίποτα δεν έχει σημασία όμως, αρκεί που έγινε η αρχή.

Στο διαδίκτυο που βοήθησε τόσο με την συνδρομή όλων μας να εξαπλωθεί το ραντεβού στο Σύνταγμα, ακούγονται και αρκετά αρνητικά. Σε όλους αυτούς μόνο μια απάντηση. Και τίποτα να μην καταφέρετε, θα σας μείνει η ικανοποίηση του αγώνα, ότι δεν πέσατε χωρίς να διαμαρτυρηθείτε για τον βιασμό της αξιοπρέπειας σας, ότι η φωνή σας ενώθηκε με τους άλλους και κάποιοι σας άκουσαν.

Πρώτη φορά γράφω προς τους Έλληνες, εγώ μια φανατική Ελληνίδα. Αλλά εγώ είμαι πολύ μακριά, και αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας των κατοίκων της Ελλάδας. Εμείς του εξωτερικού το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τούτες τις ώρες και τις επόμενες και όσο συνεχίζει η προσπάθεια, είναι να συμπαραστεκόμαστε με το να διαδίδουμε την κάθε ανακοίνωση και την κάθε απόφαση τους. Η προσπάθεια θα πετύχει όταν στο Σύνταγμα θα βρεθούν όχι μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων αλλά ένα εκατομμύριο Αγανακτισμένων Ελλήνων, όσοι και οι ψηφοφόροι σε κάθε προεκλογική ομιλία.

ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Η φωτογραφία είναι από το blog του αγαπημένου μου Πιτσιρικου www.pitsirikos.net

No comments: